ZAKAT KEDAH

Lembaga Zakat Negeri Kedah Darul Aman (LZNK) mempelawa calon-calon UniSHAMS yang berkelayakan untuk memohon biasiswa penuh pendidikan bagi 8 program/peringkat pengajian..

Jadual Urusan Biasisiwa LZNK UniSHAMS
  1. Jadual ini telah dipersetujui di antara UniSHAMS dengan LZNK bagi setiap urusan khususnya tempoh permohonan pelajar.
  2. Sila rujuk Jadual Urusan Biasiswa LZNK
Kelayakan Umum Permohonan
  1. Beragama Islam
  2. Anak Negeri Kedah dan bermastautin di Negeri Kedah sekurang-kurangnya 2 Tahun dan mendapat pengesahan daripada JKKK/Amil
  3. Berumur bawah 25 tahun pada tarikh permohonan ditutup
  4. Tahun pertama pengajian sahaja layak memohon
  5. Telah mendapat surat tawaran kemasukan ke tahun pertama pengajian
  6. Pemilihan pelajar melalui temuduga
Senarai Program / Peringkat Pengajian Ditaja
  1. Hanya 8 program sahaja ditawarkan biasiswa ni yang merangkumi 4 program Diploma dan 4 program Ijazah Sarjana Muda.
  2. Sila rujuk syarat kelayakan sebelum permohonan dibuat.
  3. Sila rujuk senarai program dan syarat kelayakan
Cara Memohon
  1. Sila muat turun borang permohonan Biasiswa LZNK
  2. Borang permohonan yang lengkap berserta salinan dokumen berkaitan (disahkan oleh UniSHAMS) hendaklah dihantar ke Unit Penajan & OSSC pada atau sebelum tarikh permohonan ditutup.
  3. Tawaran biasiswa ini adalah terhad
  4. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga