Persidangan Pemikiran dan Tamadun Islam Sedunia 2024 Kali Ke-7 (WCIT 2024)

๐Ÿฎ๐Ÿต ๐—๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ | ๐—œ๐—ฝ๐—ผ๐—ต - Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Muโ€™adzam Shah (UniSHAMS) telah menyertai Persidangan Pemikiran dan Tamadun Islam Sedunia 2024 Kali Ke-7 (WCIT 2024) yang berlangsung di Pusat Konvensyen, Casuarina Hotel Meru.
    ย
    Persidangan antarabangsa ini telah disempurnakan dengan limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al-Maghfur-Lah.
    ย
    Persidangan dianjurkan oleh Universiti Sultan Azlan Shah (USAS) dengan kerjasama Kerajaan Negeri Perak, berlangsung selama tiga hari ini dan bertemakan โ€œTogether We Stand : Muslims dan Global Humanity'.
    ย
    Turut hadir adalah Perdana Menteri Malaysia, YAB Datoโ€™ Seri Anwar Ibrahim, Timbalan Perdana Menteri, YAB Datoโ€™ Seri Ahmad Zahid Hamidi, Menteri Besar Perak, YAB Datoโ€™ Seri Saarani Mohamad serta tetamu kehormat dari dalam dan luar negara.
    ย
    Wakil UniSHAMS dihadiri oleh Prof. Madya Dr Muhammad Nasri Md. Hussain, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Akademik & Antarabangsa yang menjalankan tugas Naib Canselor, Pendaftar dan Pengarah Canselori.