Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dengan Kepujian

(R2/334/6/0244) 21.5.2026 (A9712)

Syarat Kemasukan

Malaysian University English Test (MUET) Band 2 DAN

i.Lulus STPM atau yang setara, dengan minimum Gred C+ (NGMP 2.33) dalam mana- mana dua mata pelajaran, dan kredit dalam Matematik di peringkat SPM; ATAU

ii.Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan minimum gred Jayyid (balk), dan kredit dalam Matematik di peringkat SPM;

iii. Diploma dalam perakaunan atau bidang berkaitan, atau setara dengan minimum PNGK 2.50; ATAU

iv. Kelayakan Matrikulasi/Asasi atau setara dengan minimum PNGK 2.50, dan kredit dalam Matematik di peringkat SPM.

Nota: Syarat kredit Matematik pada peringkat SPM bagi calon (i), (ii), dan (iv) boleh dikecualikan jika kelayakan tersebut mengandungi mata pelajaran Matematik dan pencapaiannya setara/lebih daripada keperluan kredit mata pelajaran tersebut pada peringkat SPM.

International Student
1. IELTS 5.0/ CEFR B1 or
2. TOEFL PBT (410-413) or
3. TOEFL IBT (34) or