Skip to main content

Bachelor of Information Technology (Networking) with Honours

(R2/482/6/0201) 17.6.2026 (A9708)

Entry Requirements

 1. Lulus pengajian Matrikulasi atau Kursus Asas dengan minimum PNGK 2.0 dan kredit dalam Matematik pada peringkat SPM atau setara dengannya; ATAU
 2. Lulus Sijil STPM atau yang setara, dengan minimum Gred C (NGMP 2.00) dalam sebarang 2 mata pelajaran dan kredit dalam Matematik pada peringkat SPM atau yang setara dengannya; ATAU
 3. Diploma dalam Sains Komputer ATAU Kejuruteraan Perisian ATAU Teknologi Maklumat ATAU Sistem Maklumat atau yang setara dengan minimum PNGK 2.50 dan kredit dalam Matematik pada peringkat SPM atau yang setara dengannya; ATAU
 4. Sebarang Diploma dalam sains dan teknologi atau pengajian perniagaan dengan minimum PNGK 2.50 akan diterima masuk bergantung pada proses penilaian dalaman yang rapi dan kredit dalam matematik pada peringkat SPM atau yang setara dengannya.

Calon diploma yang mendapat PNGK kurang daripada 2.50 tetapi lebih daripada 2.00 dengan kredit dalam Matematik pada peringkat SPM atau yang setara dengannya boleh diterima masuk bergantung pada proses penilaian dalaman yang rapi.

Nota: Syarat kredit Matematik pada peringkat SPM bagi calon (i), (ii), (iii) dan (iv) boleh dikecualikan jika kelayakan tersebut mengandungi mata pelajaran Matematik dan pencapaiannya setara/lebih daripada keperluan kredit mata pelajaran tersebut pada peringkat SPM.

Calon yang mendapat kredit dalam subjek yang berkaitan komputeran pada peringkat SPM atau STPM atau yang setara dengannya boleh diberikan pertimbangan utama.

Pelajar antarabangsa haruslah mempunyai bukti penguasaan Bahasa Inggeris secara lisan dan bertulis yang baik seperti yang berikut:

 1. IELTS 5.0/ CEFR B1; ATAU
 2. TOEFL PBT (410-413); ATAU
 3. TOEFL IBT (34); ATAU
 4. CAE (160) (Cambridge English : Advance)/ CEFR B2; ATAU
 5. CPE (180)(Cambridge English : Proficiency) CEFR C1; ATAU
 6. PTE (Person Test of English) (36); ATAU
 7. MUET (Malaysian University English Test) (Band 3)

Tuition Fees

Approximate Total Fees
(Local Students)
RM 34,415.00
Approximate Total Fees
(International Students)
RM 44,390.00

**All information presented is subject to change**

Sustaining Knowledge Through Wisdom