Skip to main content

Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/unishams.edu.my/httpdocs/modules/mod_search/mod_search.php on line 44

Sambutan Ambang Kemerdekaan Sempena Hari Kebangsaan Ke-66 Dan Program Citra UniSHAMS: Gotong Royong Perdana

| PRO UniSHAMS | Berita

    30 Ogos 2023 | Kuala Ketil – Pusat Hal Ehwal Pelajar telah menganjurkan sambutan Ambang Kemerdekaan sempena Hari Kebangsaan Ke-66 negara, peringkat UniSHAMS dan Program Citra UniSHAMS: Gotong Royong Perdana.

    Program bermula seawal jam 8:30 pagi, di mana para peserta dikehendaki untuk berkumpul di perkarangan Bangunan A8, UniSHAMS.

    Program telah dirasmikan oleh Yang Berusaha Tuan Haji Mohd Zaini Haji Ramli, Timbalan Naib Canselor Kelestarian Institusi & Jaringan Industri (TNCK) serta dihadiri oleh Pengarah, staf Pusat Hal Ehwal Pelajar dan seluruh mahasiswa/wi UniSHAMS.

    Usai ucapan perasmian, program diserikan dengan gimik pelancaran serta serahan bendera Malaysia kepada perasmi, sebelum menyanyikan lagu ‘Jalur Gemilang’ secara bersama.

    Mengakhiri program, para peserta bergerak ke Bangunan Kulliyyah masing-masing untuk memulakan Program Citra UniSHAMS: Gotong Royong Perdana. Program seumpama ini diadakan bagi menyemai semangat kebersamaan di kalangan staf dan mahasiswa/wi serta memupuk rasa tanggungjawab dalam pemeliharaan kampus dan alam sekitar.