KOLOKIUM DWI-BAHASA

| Administrator | Berita
    Kolokium Dwi-Bahasa merupakan kolokium pertama yang di adakan secara ‘internal’ oleh Pusat Bahasa UniSHAMS. Ia adalah platform terbaik bagi pensyarah Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab UniSHAMS untuk berkongsi kajian-kajian mereka dalam bidang pendidikan. Ia juga memberi pendedahan kepada mahasiswa tentang dunia penyelidikan dan perbincangan isu linguistik.. Program ini berlangsung pada 6hb Ogos 2018 dan disertai oleh seramai 6 pensyarah Pusat Bahasa sebagai pembentang dan seorang pembentang jemputan dari Universiti Sultan Azlan Shah. Tetamu jemputan pada hari tersebut adalah Ustazah Datin Hajjah Khuzaimah Binti Haji Idris, Isteri kepada mantan Dekan Kulliyyah Syariah UniSHAMS, Allahyarham Prof. Madya. Dato’ Dr. Abdul Aziz Bin Hj. Hanafi.