• Jabatan Pembangunan Kolej Universiti INSANIAH pada asalnya diwujudkan bagi memantau kerja- kerja pembinaan kampus tetap Kolej Universiti INSANIAH yang baru di Kuala Ketil pada tahun 2008. Jabatan ini pada mulanya beroperasi di Kampus Sungai Petani sebelum berpindah ke Kampus Mergong pada tahun 2009. Pada tahun 2013, Jabatan Pembangunan telah berpindah ke pejabat tetap di Kampus Kuala Ketil dan dinamakan sebagai Bahagian Pembangunan dan Penyenggaraan (JPP). Sehingga kini, JPP mempunyai tiga bahagian yang menjalankan kerja-kerja pembangunan dan penyenggaraan di dua kampus iaitu Kampus Kuala Ketil dan Kampus Mergong.
  • Menjadi sebuah jabatan yang sentiasa dilindungi Allah S.W.T. dalam usahanya menguruskan pembangunan fizikal dan penyenggaraan kampus bagi menjadikan Kolej Universiti Insaniah sebagai universiti global.
  • Mempertingkatkan pembangunan fizikal dan tahap penyenggaraan menerusi kemampuan serta pengalaman berlandaskan nilai-nilai Islam dan etika professional.
    1. Menguruskan pembangunan kampus dan projek – projek mengikut spesifikasi dan piawaian yang ditetapkan.
    2. Menyediakan kemudahan asas infrastruktur dan perkhidmatan yang baik dan efisien bagi memenuhi keselesaan warga universiti.
    3. Menyenggara kemudahan infrastruktur, bangunan, persekitaran, elektrikal dan mekanikal ke tahap yang optimum

Hubungi Kami

Bahagian Pembangunan & Penyenggaraan
Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah
09300 Kuala Ketil
Kedah Darul Aman, Malaysia
+6 04-4155556 / 5558
jpp@unishams.edu.my
  • Header

UniSHAMS

Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah
09300 Kuala Ketil
Kedah Darul Aman, Malaysia
+6 04 415 5000 Fax 04 415 5050
admin@unishams.edu.my
aduan@unishams.edu.my